Egészségedre!
2017. augusztus 30. írta: remakdebora

Egészségedre!

Miért pont az egészség a téma? Mert kevesen veszik komolyan. Mindössze ennyi az ok!
Jártál már úgy, hogy volt valami problémád, amire az orvos csak legyintett? Emésztési gondok, pattanások, hajhullás, esetleg viszkető bőr.. Ismerősek, ugye? Bár ezek valóban nem életet veszélyeztető problémák, amikor megtapasztalod, milyen ilyesmikkel együtt élni, rájössz, hogy meg tudják keseríteni az ember életét.
Mégis miért szenvedünk ezek miatt? Talán nem mondok újat azzal, hogy ezek a gondok nem csak úgy az égből pottyannak rád, de még csak nem is gonosz boszorkányok általi rontások eredményei: kialakulásuk oka nem más, mint a szervezeted belső folyamatainak felborulása. Sok minden okozhatja ezeket a kisebb-nagyobb működési zavarokat kezdve a stressztől, a helytelen napi rutinon át egészen a kevés vízfogyasztásig. Valamint gyakori ok még a vitamin- vagy ásványianyag-hiány. Most ez utóbbiról szeretnék néhány gondolatot megírni nektek, hiszen úgy tapasztaltam, sokan vagytok abban a tévhitben, hogy a sok-sok elfogyasztott zöldséggel és gyümölccsel bizony elegendő vitamint visztek be. Az elképzelés jó, de sajnos a boltban kapható élelmiszerek vitamintartalma jelentősen lecsökkent az utóbbi években, így meg sem közelíti a naponta bevitt mennyiség az ajánlottat. 
Képtalálat a következőre: „gyógyszer”
Mivel a vitaminok és az ásványi anyagok a szervezet finomhangolói, fontos gondoskodnunk arról, meglegyen az ajánlott mennyiség. Tudtad, hogy a szervezeted akkor is éhezik, ha nem viszel be elegendő tápanyagot? Ezt nevezzük minőségi éhezésnek. Megeszel annyi ételt, amennyit a pocakod elbír, de nincs benne az összes dolog, amelyre szükséged van. Ha a sok zöldség és gyümölcs nem elég, hogy fedezd a szükségleteid, kénytelen vagy más módon biztosítani azokat: kapszula/tabletta formájában kapható vitaminkészítményekkel.
A közhiedelmekkel ellentétben ezek nem ilyen sarlatánok által készített dolgok, de még csak nem is gyógyszerek. Nem rossz dolog vitaminkészítményeket szedni napi szinten. A fejlett országokban ez már bevett szokás!

Néhány személyes tanács a megfelelő étrend-kiegészítő kiválasztásához:
1. Hatékony felszívódásút válassz! Nem mindegy, hogy a bevitt vitamin mekkora része hasznosul a szervezetben. Erről a gyógyszertárban kaphatsz felvilágosítást.

2. Nézd meg, valóban fedezi-e a napi szükségleted!
Jártam már úgy, hogy egy kedvező árú, 90 szemes vitamin esetében nem napi 1 szem volt az ajánlott adag, hanem napi 3. Így pedig még drágábbra jött ki, mint a 30 szemesek....

3. Fontos az ásványianyag-tartalom is!
Sok komplex készítmény létezik, amelyekben vitamin és ásványianyag is van. Ezeknél ellenőrizd, hogy mekkora mennyiség van bennük! Ha jobbnak tartod, tökéletes az is, ha szedsz egy kiváló vitaminkészítményt és külön egy ásványianyag-komplexet.


Ennyi volt mára a mini-vitamin kisokos. Remélem tudtam segíteni Nektek! :)

Egy kis plusz a végére, amely talán még segítséget nyújthat: én a One a Day Multit és a MegaMinerals nevű készítményeket szedem a családommal, és nekünk nagyon beváltak! További infoért keressetek bátran, szívesen mesélek róluk és segítek beszerezni is, ha úgy van. (Ezzel kapcsolatban privát üzenetben keressetek! )

A bejegyzés trackback címe:

https://okolany.blog.hu/api/trackback/id/tr2912789350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása